Malarone is een medicijn dat wordt gebruikt ter bestrijding van malaria. Het kan dan gaan om het voorkomen van malaria, maar ook om het doden van de malariaparasieten wanneer deze zich al in het lichaam hebben genesteld. Het gebruik van het medicijn kan verschillen. Dit hangt af van het feit of het preventief of juist achteraf gebruikt wordt. De werking is echter wel voor beide gevallen hetzelfde. Bij juist gebruik kan malaria er goed mee bestreden worden. Het is dan belangrijk om op een aantal zaken te letten voor optimaal resultaat.

 Malarone kopen zonder recept?

Hoe te gebruiken

Wanneer het gaat om het voorkomen van malaria, dan wordt voor vertrek naar een malariagebied al begonnen met het innemen van de tabletten Malarone. Dit wordt dan eenmaal per dag gedaan. Dit wordt volgehouden in het gebied en tot zeven dagen na terugkeer. Wanneer wel malaria is opgelopen, dan zal een kuur van enkele dagen worden voorgeschreven bij terugkeer. Deze moet dan in zijn geheel worden afgemaakt. Vaak gaat het dan om het slikken van het medicijn driemaal per dag. Het innemen moet altijd rond de maaltijden gebeuren.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van Malarone zijn maag-darmklachten en hoofdpijn. Dit kan in tien tot dertig procent van de gevallen voorkomen. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn verminderde eetlust en hoesten. Wanneer deze bijwerkingen langere tijd aanhouden is het slim om een arts te raadplegen om hierover te spreken. Slapeloosheid, duizeligheid, psychische klachten alsmede bloedarmoede en overgevoeligheid komen in zeldzame gevallen ook voor wanneer dit middel wordt gebruikt. Ook in zulke gevallen kan het verstandig zijn de arts hiervan op de hoogte te stellen en te overleggen.

Actieve bestanddelen

Malarone heeft twee actieve bestanddelen. In de eerste plaats gaat het om de stof proguanil. Deze stof doodt de parasieten. Om de werking te versterken wordt de stof aangevuld met een vergelijkbare stof. Het gaat dan om atovaquon. Ook deze stof heeft een uitwerking op de parasieten. In het geval van sommige antibiotica, medicijnen tegen misselijkheid en medicijnen tegen HIV kan het zo zijn dat er een wisselwerking optreedt. De medicijnen werken dan niet goed of de bijwerkingen worden sterker.

Vergelijkbare medicatie malaria

  • Lariam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Malarone Kopen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *